1926 - 1929

Bedrijfsgeschiedenis

1926: Founding of the company
1926: Oprichting van het bedrijf
Andreas Stihl richt een ingenieursbureau op in Stuttgart. Hij wordt de regionale vertegenwoordiger van het in Berlijn gevestigde bedrijf E. Ring & Co., fabrikant van de “Rinco” boomsnoei- en velmachine, en ontwikkelt zijn eigen kettingzaag. De productie en verkoop van voorontbrandingssystemen zorgt voor financiële onafhankelijkheid.
1927: De eerste medewerkers
Andreas Stihl neemt zijn eerste twee medewerkers in dienst. Ze blijven hem en zijn bedrijf decennialang trouw.
1928: Het eerste handelsmerk
STIHL wordt een merk. De naam staat voor het onophoudelijke streven van de ingenieur en oprichter Andreas Stihl om de zware bosarbeid te verlichten met zijn uitvindingen.
1929: Verkoop en service van één enkele bron
Het Noord-Duitse verkoopkantoor van "Maschinenfabrik Andreas Stihl" wordt gevestigd in Stadthagen en wordt later het onafhankelijke bedrijf C. Witte & Sohn. Het principe om zijn machines enkel te verkopen via gespecialiseerde dealers die ook service bieden, wordt een hoeksteen van de kwaliteitsfilosofie van Andreas Stihl.

Productgeschiedenis

1926: Voorontbrandingsketel
De geprefabriceerde voorontbrandingsketels met lage druk (voorketels) van Andreas Stihl, met tweetraps verbranding van de brandstof, helpen energie te besparen voor de industriële productie van warm water en stoom.
1927: Kettingzaag met elektrische motor
Vermogen 2,2 kW, gewicht 48 kg. De eerste kettingzaag van het bedrijf STIHL is een tweemanszaag voor het snoeien (snijden) van gekapte bomen op kapplaatsen. Ze is niet geschikt voor het kappen van bomen, omdat ze enkel verticaal werkt.
1929: De STIHL boomvelmachine type A
In 1929 stelt Andreas Stihl zijn eerste zaag met benzinemotor voor. Het is een tweemanszaag met een vermogen van 6 pk en een gewicht van 46 kg, een echte "boomvelmachine".